U bent hier

06/04/2017

Sinds 2014 werkt VVOB samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) aan een programma om het leren van alle jongeren van het Lager BeroepsOnderwijs (LBO) in Suriname te bevorderen. We streven naar een versterking van de competenties van de LBO leerkrachten, zowel via de initiële lerarenopleiding als via nascholing. We zetten ook in op onderwijskundig leiderschap van LBO schooldirecties en de aanvangsbegeleiding van startende leerkrachten. Met behulp van cofinanciering van de Europese Unie voert VVOB daarnaast samen met een aantal projectpartners het iGROW-project uit. iGROW is gericht op het versterken van het gender-responsief onderwijs in de LBO-scholen.

VVOB zoekt een lokale Project-coördinator voor het iGROW-project in Suriname

De project-coördinator heeft uitgebreide ervaring in het beheren van projecten gericht op capacititeitsversterking van organisaties. Hij/zij is verantwoordelijk voor de coördinatie, planning, begroting, uitvoering en opvolging van het project. Bovendien overziet de project-coördinator de financiële, administratieve en logistieke processen van zowel VVOB als de vele partners van het project. Het betreft een lokaal contract, met plaats van werk in Paramaribo en regelmatige verplaatsingen binnen Suriname.

Specifieke taken zijn onder meer:

  • Je coördineert en implementeert de tijdige uitvoering van het project. Je staat daarbij ook in voor de projectrapportage (narratief en financieel) naar de donor.
  • Je bent de trekker van het traject van capaciteitsversterking van de partners in dit project. Je ontwikkelt, implementeert en monitort capaciteitsversterkings(CV)-strategieën en -methoden.
  • Je bent verantwoordelijk voor de planning, monitoring en evaluatie (PM&E) van het project binnen het ruimer kader van het VVOB programma.
  • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het projectbudget. Je zorgt voor een effectieve en efficiënte inzet van de beschikbare middelen.

Profiel

  • Hogere opleiding in een relevant domein, bij voorkeur in maatschappij wetenschappen, of gelijkwaardig door ervaring
  • Aantoonbare ervaring in projectbeheer of –coördinatie in (internationale) ontwikkelingssamenwerking of andere relevante maatschappelijke sectoren (onderwijs, sociale sector, …). Bij voorkeur minimum 5 jaar
  • Ervaring met veranderingstrajecten of capaciteitsversterking van organisaties
  • Kennis van gender in onderwijs
  • Competenties: Resultaatgerichtheid, Samenwerken, Voortdurend leren en verbeteren, Integriteit, Schriftelijk-, mondelijk- en luistervaardig, Analytisch en beoordelingsvaardig

Start en duurtijd contract

Start is voorzien op of omstreeks 1 mei 2017. Duurtijd contract is 12 maanden initieel, met mogelijke verlenging tot aan de einddatum van het project (30 november 2019).

Belangstelling?

Een uitgebreide functiebeschrijving kan opgevraagd worden via e-mail aan airien.karsoredjo@vvob.be.

Uw motivatiebrief en gedetailleerd CV kunt U tot uiterlijk 24 april 2017 via e-mail versturen naar: peggy.chanjonchu@vvob.be. Enkel shortlisted kandidaten zullen gecontacteerd worden.

VVOB zet zich actief in om gelijke kansen en diversiteit te bevorderen. Uw kwaliteiten zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, handicap, seksuele geaardheid of afkomst.