U bent hier

31/01/2013

PARAMARIBO - Het instituut Onderwijs Bureau Professionalisering is gisteren van start gegaan met de training ‘Verbetering, Preventie en Aanpak van Gedragsproblemen in Scholen’. Het eerste deel van het project bestaat uit het trainen van 25 trainers. “De groep zal op haar beurt leerkrachten op voj-niveau de nodige kennis bijbrengen”, verklaart coördinator van de stichting, Diana Gaddum-Riedewald. De training wordt op drie afzonderlijke dagen verzorgd door de professor Kees van der Wolf.
 

Gaddum-Riedewald geeft aan dat de verschillende trainers eerst alle voj-leerkrachten zullen trainen. Hierna volgen de andere onderwijsniveaus. De coördinator merkt op dat de trainers die vanaf februari het veld intrekken, middels opdrachten van de professor leerkrachten gaan trainen. "Terwijl dit gebeurt, houden zij een portfolio bij waarbij er contact gehouden wordt met de professor." Hij geeft op zijn beurt feedback zodat de trainers gelijk hun kwaliteiten kunnen verbeteren. Tijdens de training zal vooral de nadruk gelegd worden op hoe leraren gedragsproblemen in hun klas kunnen voorkomen en hoe zij kunnen handelen als er zich toch nog gedragsproblemen voordoen.
 

Vanwege een langdurige verwarring bij de bevolking heeft het Onderwijs Bureau Professionalisering besloten zijn naam te veranderen. Tot vorige week heette de organisatie, die valt onder het ministerie van Onderwijs, nog het Centrum voor Nascholing Suriname (Cenasu). "Mensen dachten dat we aan het koken waren", deelt de coördinator lachend mee. Vanwege de aanhoudende associatie met de Naschoolse Opvang is besloten voor de naamsverandering. "Wij wilden het woord professionalisering specifiek erin hebben omdat wij daaraan werken in het onderwijs.".-.

Uit: De Ware Tijd 24.01.2013